در جلسه سران در مورد هلیوم در سال 2018 در تگزاس از سوی فیل کورن بلوتو مطرح شد که «می توان گفت که سال 2019 تبدیل به بازاری آسیب پذیر خواهد شد و به خودی خود رو به بهبود نخواهد رفت.»
نمایندگان 24 کشور از سراسر جهان در این رویداد یک روزه شرکت داشتند و به بحث و مناظره در خصوص آینده ی صنعت هلیوم پرداختند.
این رویداد کانون توجهی برای روند خصوصی سازی ذخیره فدرال هلیوم و منابع جدید یا جایگزین های آن در بازار بود. به علاوه در مورد تثبیت اوضاع بازار فعلی و چالش های فعالان در ان نیز صحبت شد.
نزدیک به 300 نفر از سهامداران کلیدی در کسب و کار جهانی هلیوم تاکید بر ماهیت بسیار با اهمیت و به روز این موضوع داشتند.
مدیر عامل و ناشر شرکت gasworld با خوشامد گویی به حضار این جلسه را آغاز کرد و گفت: «در لندن، زمانی که اولین اجلاس در مورد هلیوم را برگزار کردیم، حدود 120 نماینده در آن شرکت داشتند. در سال 2016 اجلاس نیوجرسی با 155 نماینده و امروز با حدود 308 نفر برگزار می شود.»
«در 5 سال گذشته دوران سختی در صنعت هلیوم در جهان وجود داشت و باید در ادامه برای این صنعت برنامه ریزی هایی صورت بگیرد.»
در این اجلاس یک نظر سنجی کارشناسانه در مورد بازار جهانی هلیوم انجام شد. روند تقاضا، برنامه های کاربردی، عرضه ی هلیوم، پروژه های جدید، فن آوری در حال تحول و چشم انداز کلی بررسی شدند.
در سال 2017 هلیوم به فهرست مواد معدنی مهم در ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اضافه شد. افزودن هلیوم به این فهرست سبب اختیارات بیشتر سازمان های حاکم و برنامه ریزی کنده می شود تا برای اطمینان از عرضه ایمن و قابل اعتماد این عنصر مهم تلاش کنند.
تخمین زده شده است که جهان دارای 1.4 تریلیون فوت مکعب ذخیره ی هلیوم است. این مقدار با توجه به میزان تولید فعلی می تواند برای دهه ها، هلیوم مورد نیاز جهان را تولید کند.
اکنون دنیا با کمبود هلیوم مواجه نیست. اما، باید در نظر داشت که هلیوم نیز به عنوان محصول جانبی میدان های گاز طبیعی، منبعی تجدید ناپذیر است که سرانجام روزی به اتمام می رسد.
رئیس سازمان توسعه جهانی هلیوم اذعان داشت که پروژه ی Gazprom’s Amur منبع بزرگ آینده برای تولید هلیوم در چین خواهد بود. وی افزود که این پروژه تاثیر مشخصی بر زنجیره ی تامین هلیوم خواهد داشت و انتظار می رود تا پایان سال 2019 به بهره برداری برسد.
از طرفی تخمین زده شده است که ذخایر قطر با داشتن 0.04% هلیوم برای تامین هلیوم در جهان در 30 سال آینده کافی باشند.
در انتهای این اجلاس در مورد اهمیت سرمایه گذاری برای اکتشاف منابع جدید هلیوم صحبت شد و از فعالان حاضر در جلسه درخواست شد تا این موضوع را جدی بگیرند. زیرا کمبود هلیوم می تواند آینده ی بسیاری از صنایع را به مخاطره بیندازد.
درباره این سایت