قیر چه کاربردی در ساختمان دارد ؟

 

کاربرد قیر در ساختمان به عنوان ماده ای چسبنده بیشتر برای آب بندی تعریف می شود. قیر رنگی سیاه دارد و در مجاورت حرارت مایعی با گرانروی بسیار بالا خواهد بود. این ماده را می توان به صورت طبیعی و یا به عنوان محصول پالایشگاهی به دست آورد.

تقریباً ۷۰% از کاربرد قیر مختص آسفالت کردن سازه های خیابانی و جاده ای است و در درجه دوم کاربرد قیر در ساختمان برای ضد آب کردن مطرح می شود.

ترکیبات قیر چیست ؟

۴ دسته مواد به عنوان رایج ترین مواد تشکیل دهنده ی قیر تعریف می شوند. نفتالین و ترکیبات آروماتیک چند حلقوی، ترکیبات آروماتیک قطبی مانند فنول، هیردوکربن های اشباع و ترکیبات هتروسیکلیک.

ترکیبات آروماتیک قطبی و نفتالینی عمده مواد قیر را تشکیل می دهند. مواد معدنی مانند نیکل و وانادیوم نیز در قیر شناسایی شده است. از طرفی مواد افزودنی و آلاینده هایی نیز می تواند به قیر اضافه گردد. برای بهره برداری اقتصادی گاهی قیر ر با مواد دیگری مخلوط می کنند تا به قیمت و خواص بهتری دست پیدا کنند.

قیر در کجا یافت می شود ؟

قیر را عمدتاً از منابع نفتی استحصال می کنند. البته مقادیر زیادی قیر نیز در طبیعت یافت می شود. قیر طبیعی را معمولاً در بقایای فسیلی جلبک ها می توان یافت که در بستر دریا ها وجود دارد. بزرگترین منبع طبیعی قیر در جهان، در آلبرتای شمالی قرار دارد.

کاربرد قیر در ساختمان در گذشته و امروز

استفاده از قیر به عنوان ماده ی آب بندی کننده و چسب به دوران باستانی قبل از میلاد مسیح باز می گردد. در خاورمیانه باستان، سومریان از این ماده در سازه های ساختمانی بین آجر ها و سنگ ها استفاده می کردند.

امروزه نیز قیر در ساختمان سازی اهمیت بسیار بالایی دارد. البته کاربرد های دیگری نیز برای قیر وجود داشته است. برای مثال از قیر در صنعت عکاسی و کار های هنری نیز استفاده می شده است.

امروزه کاربرد های مختلفی برای قیر تعریف می شود. در روکش لوله ها، ساخت عایق صدا، سد سازی، عایق ضربه، سقف ساختمان ها و … از قیر به وفور استفاده می شود.

جایگزین های قیر

تقریباً هیچ ماده ی دیگری نمی تواند از لحاظ اقتصادی با قیر رقابت کند. اما، می توان قیر را از منابع غیر نفتی و تجدید پذیر نیز تهیه کرد. اگر از منابع غیر نفتی برای تهیه ی قیر استفاده شود، می توان رنگ های روشن تری از این ماده را نیز شاهد بود. قیر دارای رنگ روشن حرارت کمتری را به خود جذب می کند و در سازه ها و جاده ها کیفیت بهتری را رقم می زند. زیرا در اثر حرارت تخریب نمی گردد.

کاربرد قیر در ساختمان در قیرگونی پشت بام ها نیز در صورت داشتن رنگ روشن تر دوام بیشتری خواهد داشت.

منبع: قیر چیست و چه کاربردی در ساختمان دارد؟


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Mark وبــــلاگـــــــ♡ـــــــ نقــره ایــ ッ مدرسه شاد Karen پلی آلومینیوم کلراید تفکر، سکوی پرواز / علی اشرف تیموری تبار memories.lonelygirl